Denkend aan Job - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Denkend aan Job
Over lijden en over-lijden

Uitverkocht

‘In een klas van twintigjarigen mochten de studenten een paar teksten lezen uit het boek Job, zonder evenwel de naam van de schrijver te kennen. De waardering was unaniem: dit is geschreven door iemand van onze tijd, een moderne auteur! Een groter saluut bestaat er niet voor Job. Hij is klassiek, actueel in elke tijd, tijdgenoot van ieder mens.

Zijn verhaal is het verhaal van een lijdend mens die individueel-gelovig in het reine wil komen met ziekte en de (be)dreiging van de dood. Het boek Job heeft te maken met de vraag of God de goede mens zegent en de boze mens vervloekt. Zo werd het eeuwenlang geleerd en geloofd. Job protesteert tegen deze logica. Indien God deze logica zou volgen, zou Hij in de ogen van Job ongeloofwaardig worden. Er zijn namelijk goede mensen de niet gezegend worden. Zo gezien is het boek Job een protestlied: hij kan en wil de waarheid van de traditie niet langer geloven. Hij ziet de zaken anders. Een heel sterk stuk bijbel dus.

Pater Frans De Maeseneer schrijft over Job, over zichzelf, over het lijden van deze eeuw en wil zo mogelijk een woord van troost bieden.

Auteur(s): De Maeseneer, Frans
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: 31 pagina's , 12,5 x 20 cm
ISBN: 978-90-8528-087-3
Artikelcode: 287

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen