De mens maakt de stad - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

De mens maakt de stad
Een personalistische visie op de stad van morgen

Uitverkocht

Vanuit hun kennis over stedelijk beleid en het personalisme, de filosofie die de inspiratiebron is voor de chistendemocratie, schreven de auteurs een boek met Brussel als testcase. Met uitgebreide verwijzingen naar oorspronkelijke teksten van Emmanuel Mounier tekenen ze een omvattende visie uit voor Brussel over 15 à 20 jaar.

Een visie die recht doet aan ecologie én economie. Die luistert naar en rekening houdt met alle belanghebbenden en die verbindingen legt tussen bewoners en gebruikers van de hoofdstad. Met originele ideeën voor Brussel, van buurtparkings en wijkbibliotheken tot een recreatieve 24 uurs- wijk en met verwijzingen naar inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland.

Paul Delva woont zijn hele leven al in Brussel. Na zijn rechtenstudies ging hij aan de slag in de financiële sector. In 2007 volgde hij als CD&V’er Steven Vanackere op in het Vlaams Parlement en in 2014 werd hij fractievoorzitter in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement.Hugo Demets is stedelijk econoom. Hij studeerde handelswetenschappen en bekwaamde zich in stedenbouwkundige inhouden. Na 14 jaar consultancy liet hij de bankwereld achter zich en legde hij zich toe op het promoten van een duurzaam stedelijk beleid.

Auteur(s): Delva, Paul en Demets, Hugo
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: paperback , 256 pagina's , 14,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-90-8528-505-2
Artikelcode: 610

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen