Arbeiders van zijn Woord - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Arbeiders van zijn Woord
Christen zijn in het economische leven

Uitverkocht

Hoe kunnen christenen zich in een harde economische omgeving staande houden zonder hun identiteit te verloochenen? In Arbeiders van zijn Woord gaat Geert De Cubber op zoek naar een proeve van antwoord op die vraag. Hij analyseert daarvoor de sociale leer van de kerk en legt zijn oor te luisteren bij ervaringsdeskundigen. Kunnen zij zich ook op de werkvloer voluit christen voelen? De auteur gebruikt de inzichten uit de analyse en interviews voor een theologische bezinning: wat heeft de sociale leer van de kerk bij te dragen aan het economische leven?

Geert De Cubber (1974) is germanist, theoloog en diaken in het bisdom Gent. Tussen 2002 en 2015 was hij lector aan Howest. Na een sabbatical in De Ark Drongen werd hij in 2015 redacteur bij het christelijke opinieweekblad Tertio. Sinds september 2020 is hij bisschoppelijk gedelegeerde voor catechese, jeugd- en gezinspastoraal in het bisdom Gent.

Auteur(s): De Cubber, Geert
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: 120 pagina's , 24,5 x 13,5 cm
ISBN: 978-90-8528-602-8
Artikelcode: 831

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen