Uit de schaduw - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Uit de schaduw
Over preventie van suïcide vanuit spiritueel perspectief

€ 22,50

Dit boek bundelt de bijdragen van de sprekers van de Zomerschool die de Universitaire Parochie Leuven in 2016 organiseerde in samenwerking met het Academisch Centrum voor Praktische Theologie.

Suïcide is na verkeersongevallen de tweede doodsoorzaak bij jongeren in België. Het zijn feiten waar we niet omheen kunnen en die de voorbije jaren resulteerden in een groeiende aandacht voor begeleiding van nabestaanden. Maar wat met preventie? Kan het pastoraat daar iets in betekenen? Wat kunnen we leren van wetenschappelijk onderzoek en praktijk over de rol die spiritualiteit kan spelen in de preventie van suïcide? Kunnen we hieruit concrete aanbevelingen formuleren?

Met bijdragen van Stephan Claes, Katrien Cornette, Jessie De Zutter, Lindsy Desmet, Annemie Dillen, Jacques Haers, Axel Liégeois, Anna Vandenhoeck, Didier Vanderslycke, Els Van Doren, Elke Van Hoof en Stefaan Verlinde.

Auteur(s): Vandenhoeck, Anne
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: paperback , 140 pagina's , 14,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-90-8528-490-1
Artikelcode: 673

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen