Stem die mij roept. Bijbels geloven met Patrick Perquy - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Stem die mij roept. Bijbels geloven met Patrick Perquy

€ 24,95

In 1966 werd Patrick Perquy (1942-2018) tot priester gewijd. Drie jaar later begon zijn onderwijsloopbaan. Hij startte en steunde talrijke vernieuwende initiatieven, nam vrijmoedig mensen uit de maatschappelijke rafelrand op in zijn huis en gaf op eigenzinnige en profetische wijze gestalte aan zijn priesterschap.

Vanaf de zomer van 2004 tot twee weken voor zijn overlijden stuurde hij via e-mail wekelijkse ‘bijdragen’ naar een brede kring van geïnteresseerden. Deze teksten getuigen van een drievoudige belangstelling. De Bijbel lezen in confrontatie met de menswetenschappen en de seculiere samenleving, zoeken naar fundamenten voor een levende, zingende en zorgende gemeenschap, en vorm geven aan een liturgie die de sacramenten opnieuw laat dragen door het Godsvolk.

De schrijvers van dit boek willen de rijkdom van die inspiratie verder verkennen en voor een ruimer publiek ontsluiten. In de hoop lezers te vinden die zoals Patrick Perquy bekommerd blijven om het doorleven en doorgeven van het mysterie van de menswording.

“Bescheiden en loyaal hebben de auteurs geprobeerd om Patrick Perquy’s veelzijdig Bijbels avontuur in denken en leven voor de lezer te ontsluiten.”

Auteur(s): Lenders, Dennis, Bastiaens, Jean, Perquy, Patrick
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 296 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 9789085285854
Artikelcode: 790

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen