Mijn leven lang heb ik gezocht - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Mijn leven lang heb ik gezocht
Dagboeken 1972-2008

€ 22,50

Verschijnt op 01/09/2024

Filosoof Louis Dupré hield gedurende een halve eeuw een dagboek bij. Mijn leven lang heb ik gezocht brengt hieruit een intrigerende selectie. In zijn beschrijvingen van verre reizen, toevallige ontmoetingen en tintelende lees-,luister- en kijkervaringen toont Dupré zich een meester van het detail. Die minzaamheid staat een rusteloze zoektocht naar waarheid niet in de weg.

Wat is religie waard in een wereld die volstrekt geseculariseerd is? Die vraag hield filosoof Louis Dupré zijn hele leven bezig. In zijn dagboeken zoekt Dupré naar nieuwe invalshoeken om de betekenis van religie in onze tijd te begrijpen. Hij wisselt elegant geschreven beschouwingen, soms maar één alinea lang, af met verrassende uitweidingen waarin hij de hedendaagse cultuur en samenleving wikt en weegt. Dupré schuwt nostalgie en oppervlakkigheid. Voor hem hangt de confrontatie met een wereld zonder God samen met de ontdekking van sporen van transcendentie in zijn eigen innerlijkheid.

Auteur(s): Dupré, Louis
Uitvoering: paperback , 272 pagina's , 14 x 21,5 cm
ISBN: 9789085287674
Artikelcode: 1056

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen