Henri Nouwen. Portret van een eenzame mysticus - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Henri Nouwen. Portret van een eenzame mysticus

Uitverkocht

Michael Ford komt met een nieuw portret van Henri Nouwen (1932–1996). Daarin plaatst hij het leven van de wereldberoemde Nederlandse priester en succesauteur van spirituele boeken in de traditie van christelijke mystici als Teresa van Avila, Johannes van het Kruis en H. Theresia van Lisieux. Ford volgt de levensloop, academische loopbaan en spirituele ontwikkeling van Nouwen. Hij focust daarbij op de levenslange worsteling van Nouwen met eenzaamheid, intimiteit en (homo)seksualiteit. Hij laat zien hoe Nouwen de inzichten uit zijn eigen ‘donkere nacht van de ziel’ gebruikt om de spirituele honger van zijn toehoorders en lezers te stillen. Dit is allesbehalve een heiligenleven omdat ook de schaduwzijden van deze bijzondere man op indringende wijze aan bod komen.

Dr. Michael Ford is schrijver en theoloog, gespecialiseerd in het leven en werk van Henri Nouwen. Hij publiceerde de eerste biografie over Nouwen na diens dood en stelde meerdere bloemlezingen samen met teksten van Nouwen. Ford woont in Engeland.

Auteur(s): Ford, Michael
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 192 pagina's , 21,5 x 13,5 cm
ISBN: 9789089724021
Artikelcode: 817

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen