Maria. Pleidooi voor een barmhartige en vreugdevolle Kerk - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Maria. Pleidooi voor een barmhartige en vreugdevolle Kerk

Uitverkocht

In een ontkerkelijkt Europa blijven mensen tot Maria bidden, soms in stilte, bijna verborgen, dan weer uitbundig, met grote menigten, in de bedevaartsplaatsen van onze tijd. Waarom doen ze dit? Op deze vraag wil dit boek een antwoord geven.

Het begint met de bijbelse geboorteverhalen. Dan worden de Mariadogma’s en bedevaartsoorden besproken, en de plaats van het Mariagebed in de lange joods-christelijke traditie. In de laatste twee hoofdstukken gaat de auteur in op het belang van Maria voor de toekomst van de Kerk. Na een terugblik op een halve eeuw kerkgeschiedenis, ook met strijd en conflicten, pleit de auteur voor een meer mariale, barmhartige en vooral vreugdevolle Kerk.

André Roes (1946) is kerkhistoricus. Hij publiceerde o.a. over de theologie van Kierkegaard en over de religieuze aspecten van het werk van Hans Christian Andersen en Charles Dickens. Hij schreef regelmatig voor het Benedictijns tijdschrift ‘Heiliging’ te Brugge.

Het christendom heeft schatten aan eeuwenoude wijsheid, verhalen en rituelen. Over een deel van die (mariale) schat, gaat dit boek.”

Auteur(s): Roes, André
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 144 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 9789085285731
Artikelcode: 786

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen