Last of lust? - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Last of lust?
Dienstbaarheid in samenleving en Kerk

Uitverkocht

In welke mate kunnen zingeving en religie bijdragen tot een lustbeleving te midden van de last van de dagdagelijkse zorg? Wat als zingeving en religie op een bepaald moment misbruikt worden en dat misbruik een grote last van mensonterende praktijken veroorzaakt? Wat maakt dat mensen zich vanuit de verbondenheid met God op een bijzondere wijze ten dienste kunnen stellen van elkaar? In welke zin daagt het christelijke geloof ons uit om deze dienstbaarheid breder te interpreteren dan een louter intermenselijke zorg? En op welke manier tonen de last en lust van de zorgzaamheid zich op unieke wijze binnen de context van een gezin?

De bijdragen van Dirk De Wachter, Khalid Benhaddou, Martin Moors, Filips Defoort en Kolet Janssen zoeken naar antwoorden op bovenstaande vragen. Ze vormen de neerslag van de lezingen die klonken tijdens de eerste editie van de CCV-studiedag te Kiewit (Hasselt) op 7 mei 2018.

Auteur(s): CCV Hasselt (red.)
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 106 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 978-90-8528-526-7
Artikelcode: 703

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen