Ontwapenende kracht - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Ontwapenende kracht

Uitverkocht

Iemand voor vol aanzien die niet uitblinkt door zijn intellectuele capaciteiten, maatschappelijke en financiële mogelijkheden, die niet beantwoordt aan de geldende normen van schoonheid, verandert je kijk op de wereld. Je ontkomt niet aan de vraag wat werkelijk belangrijk is in je leven. Over deze confrontatie gaat dit boek. De ontwapenende kracht die uitgaat van mensen met een mentale beperking bestaat erin dat ze je door hun zijn zelf de vraag stellen wie je bent en waarom je bepaalde keuzes in je leven maakt.

Auteur Christian Salenson neemt in dit boek het leven in de gemeenschappen van de Ark, waar mensen met een mentale beperking en hun begeleiders samenleven, als uitgangspunt. De bevraging die hij van daaruit richt naar de maatschappij en de Kerk overstijgt ruimschoots deze context.

Christian Salenson is priester van het bisdom Nîmes in Frankrijk. Hij was eerst directeur in het interdiocesaan seminarie te Avignon en daarna vicaris-generaal van het bisdom Nîmes. Momenteel is hij directeur van l'Institut de sciences et théologie des religions in Marseille.

Auteur(s): Salenson, Christian
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 144 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 978-90-8528-517-5
Artikelcode: 651

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen