God op bezoek - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

God op bezoek
Over Rusbroec en zijn meesterwerk

Uitverkocht

Ruusbroec (1293-1381) wordt algemeen beschouwd als de grootste mystieke schrijver in het Nederlandse taalgebied. Zijn werken worden al eeuwenlang gelezen. Pas vanaf het begin van de twintigste eeuw begint men met ernst de grondgedachten van zijn geschriften te onderzoeken. Dit boek wil een hulp zijn bij het lezen van zijn hoofdwerk, de Brulocht. Veertig teksten uit dit werk zijn daarvoor geselecteerd, hertaald en van commentaar voorzien door pater Klaas Blijlevens.

Klaas Blijlevens, geboren in 1938 in Dongen (Nederland), trad in 1956 in bij de Kapucijnen en werd in 1963 priester gewijd. In 1976 kwam hij naar Vlaanderen en was meer dan 20 jaar pastor in het psychiatrisch ziekenhuis in Ieper. De aandacht voor onze eigen mystici, die bij hem begon tijdens zijn filosofische en theologische studies, kreeg meer diepgang toen hij zich vanaf 1990 dankzij het Ruusbroecgenootschap in Antwerpen kon verdiepen in onze Middelnederlandse mystiek.

Auteur(s): Blijlevens, Klaas
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: 284 pagina's , 14,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-90-8528-259-4
Artikelcode: 413

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen