De ladder van de kloosterlingen - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

De ladder van de kloosterlingen
Spiritualiteit van de Lectio Divina

€ 22,95

De twaalfde-eeuwse kartuizermonnik Guigo II schetst in zijn beroemde geschrift ‘De ladder van de kloosterlingen’ (Scala Claustralium) een weg naar vereniging met God, een verlangen dat van alle tijden is. In de bijbelse Jakobsladder, die hemel en aarde verbindt, ziet Guigo vier treden: lezing, meditatie, gebed, contemplatie. Deze vier stappen samen noemt Guigo lectio divina, een biddende manier van bijbellezen.

Jos de Heer biedt een nieuwe vertaling van Guigo’s wonderschone geschrift. Hij voorziet het van zorgvuldige uitleg, schetst de monastieke spiritualiteit van Guigo en de twaalfde eeuw, en laat op uitdagende wijze zien wat deze spirituele levenswijze voor ons kan betekenen. Een basisgids over de lectio divina die uitnodigt tot aandachtig lezen én leven. Jos de Heer (1954), theoloog en predikant, is kenner van de spiritualiteit van de lectio divina. Van hem verschenen o.a. ‘Commentaar op Lucas’ en ‘Commentaar op Handelingen’.

Auteur(s): De Heer, Jos
Uitgever: Skandalon
Uitvoering: Paperback , 240 pagina's , 31 x 25 cm
ISBN: 978-94-9218-385-9
Artikelcode: 8079

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen