De toekomst van de kerk - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

De toekomst van de kerk
Essay vol rouw en hoop

€ 25,99

Gedurende zijn dertigjarig predikantschap zag Aarnoud van der Deijl de kerk meer dan halveren. Dit bezorgde hem rouw; de fases van ontkennen tot berusten heeft hij allemaal doorlopen. Scherp en met mededogen analyseert hij ‘zeven plannen die de kerk niet konden redden’.

Maar redden we het wel zonder kerk? Kunnen we zonder de (oer)verhalen, de rituelen, de gemeenschap die naar elkaar omziet? Wat gaan we missen als individu en samenleving?

Van der Deijl stelt existentiële en maatschappelijke vragen. En hij distilleert zinnige perspectieven, onder andere uit gesprekken met nieuwe kerkgangers als Stephan Sanders en Kristien Hemmerechts.

Dr. Aarnoud van der Deijl (1964) is een leven lang predikant en schrijver. Veel artikelen van hem verschenen in Woord & Dienst. Hij is hoofdredacteur en mede-auteur van de boeken 'Doornse Catechismus' en 'Doornse Levenskunst'.

Auteur(s): van der Deijl, Aarnoud
Uitgever: Skandalon
Reeks: Uitgeverij Skandalon
Uitvoering: Paperback , 256 pagina's
ISBN: 9789493220478
Artikelcode: 8119

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen