Het bezielde landschap - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Het bezielde landschap
Spiritualiteit in de schilderkunst

€ 29,95

Spiegel van de menselijke ziel en uitdrukking van spirituele waarden. Eeuwenlang werd het landschap zo gezien en geschilderd. In de middeleeuwen, in de zestiende eeuw met de Vlaamse meesters, in de Hollandse Gouden Eeuw, maar vooral ook in de romantiek en het symbolisme.

In dit full colour boek becommentarieert Kick Bras landschappen van Pieter Bruegel de Oudere tot William Turner, van Vincent van Gogh tot Anselm Kiefer. Hoe gaven zij vorm aan het bezielde landschap? Het eerste deel toont de ontwikkeling door de eeuwen heen van spiritualiteit in de landschapsschilderkunst. Het tweede deel staat stil bij vele prachtige bekende en minder bekende schilderijen aan de hand van thema’s.

Het bezielde landschap is een rijk boek – met veel grote kleurafbeeldingen – dat niet alleen spreekt over spiritualiteit, maar ook spiritualiteit oproept.

Dr. Kick Bras (1949) is theoloog en publicist. In 2017 verscheen van zijn hand het succesvolle ‘Oog in oog. Christelijke mystiek in woord en beeld’.

Auteur(s): Kick Bras
Uitgever: Skandalon
Uitvoering: Paperback , 272 pagina's , 31 x 25 cm
ISBN: 9789492183842
Artikelcode: 8078

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen