Pijnlijk mooi - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Pijnlijk mooi
Lijden en schoonheid in christelijke kunst

€ 24,95

Hoe kan kunst die pijn en lijden uitdrukt tegelijkertijd mooi zijn? Het is raadselachtig: we raken ontroerd door de kunstwerken van Charlotte Salomon over de Holocaust, verdriet en trauma; door de Mattheus Passion van Bach; door een film over de lijdende Christus. Lijden is een rijke bron van kunst, zeker in de christelijke traditie. Door de eeuwen heen, maar ook in moderne kunst, wordt lijden verbonden aan schoonheid. In woord, beeld en muziek.

Tien kenners van (christelijke) kunst verzamelden de mooiste kunstuitingen en bespreken ze diepgaand en aanstekelijk. Van Chopin tot de hedendaagse kunstenaar Anselm Kiefer, van Markies de Sade tot de moderne componist John Tavener.

Dit boek nodigt uit tot lezen en verder lezen, tot kijken en luisteren. En tot verwondering: want hoe kan het toch dat kunst zo ‘pijnlijk mooi’ kan zijn?

Marc De Kesel, filosoof, is directeur van het Titus Brandsma Instituut en auteur van talloze boeken over mystiek, kunst en cultuur. Anne Marijke Spijkerboer is theoloog. Met bijdragen van Kick Bras, Oane Reitsma, Wessel Stoker, Joseph Beuys, Bos, Marc De Kesel, Marcel Poorthuis, Frank Bosman, Anne Marijke Spijkerboer

Auteur(s): Spijkerboer, Anne Marijke, De Kesel, Marc
Uitgever: Skandalon
Reeks: Uitgeverij Skandalon
Uitvoering: Paperback , 190 pagina's , 23 x 15 cm
ISBN: 9789492183811
Artikelcode: 8076

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen