Miljarden malen klopte mijn hart - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Miljarden malen klopte mijn hart
gedichten

€ 10,00

In Miljarden malen klopte mijn hart verkent Gerard van den Boomen de ouderdom, met zichzelf als enig studieobject. Hij is 95 jaar, het levenseinde ligt aan de horizon. Zijn situatie levert hem gelukkige, pijnlijke, weemoedige én humoristische overpeinzingen op, die hij treffend graveert tot kleine gedichten.

Ondanks allerlei ongemakken die de gevorderde leeftijd met zich meebrengt, heeft Miljarden malen klopte mijn hart een lichte, bijna zonnige toon.

Gerard van den Boomen (1922) startte zijn schrijvend leven eind 1944 in bevrijd Eindhoven als redacteur van Radio Herrijzend Nederland. Daarna was hij redacteur van de Volkskrant en hoofdredacteur van opinieweekblad De Nieuwe Linie. Hij publiceerde diverse dichtbundels, zijn memoires Zondagskind, en Ik wil de kluts kwijt over zijn geliefde, demente echtgenote.

René Rosmolen (1957), geestelijk verzorger in de ouderenzorg en mede-auteur van Zin in de ouderdom, verzorgde de foto's van de auteur en enkele leeftijdgenoten.

Auteur(s): Gerard Van Den Boomen
Uitgever: Skandalon
Uitvoering: paperback , 104 pagina's
ISBN: 978-94-92183-65-1
Artikelcode: 8068

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen