Mijn geloof als Bijbelwetenschapper? - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Mijn geloof als Bijbelwetenschapper?
Een broos en eerlijk antwoord

€ 14,95

Is een veertiger te jong om te spreken en te schrijven over God? Mag een Bijbelwetenschapper wel iets zeggen over God? Of houdt hij zich beter bij de tekst? En kan een exegeet eigenlijk wel terdege wetenschapper zijn en toch gelovige blijven?

'Hoe en wat gelooft u nog, als Bijbelwetenschapper?', een vaak gestelde vraag... Dit boek is opgevat als een antwoord daarop. Het biedt een persoonlijk getuigenis van het feit dat een rationeel-kritische Bijbelwetenschapper wel degelijk ook een gelovig mens kan zijn. Dat het daarbij gaat om een proces van zoeken en voortdurend evolueren, dat overigens in de blootstelling aan een lezerspubliek uiterst broos en kwetsbaar kan worden, is een evidentie. Maar dat mag en zal de authenticiteit ervan, precies in al haar zoeken en tasten, niet inperken. De ondertitel luidt niet voor niets 'een broos en eerlijk antwoord'.

Bénédicte Lemmelijn is professor Oude Testament en vicedecaan Internationalisering aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven.

Auteur(s): Lemmelijn, Benedicte
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: 96 pagina's , 14,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-90-8528-394-2
Artikelcode: 533

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen