Gemeenschap en andersheid - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Gemeenschap en andersheid
Theologie van de persoon

€ 36,50

Anders zijn maakt deel uit van jezelf zijn – of dat nu God betreft, de mens of wat dan ook. Maar hoe kunnen God en de wereld zo totaal anders zijn en toch ongescheiden? Is er gemeenschap mogelijk waarin andersheid niet alleen getolereerd wordt, maar zelfs wordt voortgebracht en tot bloei komt?

In dit invloedrijke boek laat Ioannis Zizioulas zien hoe gemeenschap en andersheid zich tot elkaar verhouden en hoe zij volkomen samen kunnen gaan. Hij biedt de Drie-ene God aan als model: de God van de Bijbel is volmaakt één en toch drie personen. Zizioulas biedt ook een radicale doordenking van wat het betekent om persoon te zijn. Kern van zijn visie is dat het persoon-zijn niet in zichzelf begrensd is, maar een beweging is van liefde, waar de een woont in de ander, zonder zijn eigen andersheid te verliezen.

Ioannis Zizioulas, Grieks-orthodox theoloog, is emeritus hoogleraar in de systematische theologie aan toonaangevende Britse universiteiten, en hij is metropoliet van Pergamon.

“Bladzij na bladzij nodigt dit boek uit om het christendom in zijn rijkste traditionele vorm te herontdekken. Een groots en alomvattend model voor heel de christelijke theologie.” Rowan Williams

Beluister het gesprek van Joop van der Elst (Radio Maria Nederland) met zr. Hildegard Koetsveld over dit boek.


Auteur(s): Zizioulas, Ioannis
Uitgever: Halewijn
Reeks: Uitgeverij Skandalon
Uitvoering: Paperback , 384 pagina's , 23 x 15 cm
ISBN: 9789492183828
Artikelcode: 8077

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen