Gelovige en verstandige vrouwen maken geschiedenis. Over begijnen en begijnhoven in context - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Gelovige en verstandige vrouwen maken geschiedenis. Over begijnen en begijnhoven in context

€ 19,50

Wie vandaag door Vlaamse steden wandelt, loopt wel eens voorbij of door een begijnhof. We vinden rust en schoonheid in de architectuur, in het aanwezige groen en in de vaak prachtige begijnhofkerk. Maar wie weet dat achter deze ‘schatt­ige’ huisjes op schitt­erende locaties in onze steden een heel interessante religieuze geschiedenis schuilgaat? Wie waren deze begijnen? Waarom trokken zij zich terug in hun ‘hof’? En behoort de begijnenbeweging voorgoed tot de voltooid verleden tijd of kent zij ook vandaag nog toekomst?

Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de erkenning van dertien Vlaamse begijnhoven tot UNESCO-werelderfgoed heeft de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen (KU Leuven) een colloquium ingericht over de geschiedenis en de spiritualiteit van begijnen. De referaten van dit colloquium zijn onder redactie van prof. dr. Mathijs Lamberigts, prof. dr. Marcel Gielis en wetenschappelijk medewerker Anton De Preter gebundeld tot een boeiend boek. Het bevat bijdragen van prof. dr. Walter Simons, dr. Lieve Uytt­enhove, prof. dr. Rob Faesen, dr. Geert Van Reyn, prof. dr. Hans Geybels en Rita Fenendael.

Auteur(s): Lamberigts, Mathijs, Gielis, Marcel, De Preter, Anton
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 210 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 978-90-8528-511-3
Artikelcode: 681

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen