Leerplan rooms-katholieke godsdienst voor het secundair onderwijs - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Leerplan rooms-katholieke godsdienst voor het secundair onderwijs
Geactualiseerde versie

€ 10,50

Inzetten op integrale persoonsvorming in het onderwijs impliceert inzetten op levensbeschouwelijke vorming. Het is de ambitie en in zekere zin de pretentie van het vak rooms-katholieke godsdienst om aan die vorming een bijdrage te leveren die fundamenteel is voor zowel de identiteitsgroei van leerlingen als voor de positie en verantwoordelijkheid die ze later in de maatschappij zullen innemen en opnemen. Kwaliteitsvol levensbeschouwelijk onderricht, vanuit de kracht van het binnenperspectief, is daarbij cruciaal. De actualisatie van het leerplan rooms-katholieke godsdienst kadert hierin en geldt voor het vak in alle onderwijsnetten.

Geen nieuw leerplan, maar een geactualiseerd leerplan dus. Waarom? Op die vraag gaan we eerst in, waarna we aangeven waartoe de actualisatie wil dienen en hoe het proces van de leerplanactualisatie eruitzag. Vervolgens gaan we nader in op de actualisatie zelf: hoe ziet het leerplan er vanaf nu uit en hoe dienen we ermee om te gaan? Daarna richten we de ogen op wat de ‘gids voor de leraar’ wil zijn. Tot slot ronden we af op de plaats waar het om te doen is, de school: hoe gaan we met dit leerplan aan de slag en op welke hulp en inspiratiebronnen kunnen we rekenen?

Auteur(s): Erkende Instantie rooms-katholieke godsdienst
Uitgever: Licap
Reeks: Uitgeverij Licap
Uitvoering: Paperback , 104 pagina's , 297 x 21 cm
ISBN: 978-9461-96-170-9
Artikelcode: 5196

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen