Zing voor de Heer een nieuw lied - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Zing voor de Heer een nieuw lied
Liturgische muziek op nieuwe wegen

€ 22,50

Dit boek verschijnt naar aanleiding van het Liturgisch congres van 2018, dat focuste op zang en muziek in de liturgie. Het bundelt naast de inleidingen van de verschillende sprekers ook enkele extra bijdragen.

Enerzijds gaat het fundamentele vragen niet uit de weg: wat doen we als we zingen? Wat is liturgische muziek? Welke functie hebben de verschillende gezangen in de liturgie en zijn ze allen even belangrijk? Anderzijds komen ook praktische en pastorale uitdagingen aan bod: hoe kunnen de diverse rollen in de liturgische muziek beter uit de verf komen? Hoe ga je om met de bestaande armoede aan mensen en middelen? Hoe kies je het repertoire? Wat met de spanning tussen een koor dat ‘opluistert’ en de gemeenschap die viert?

De bijdragen zijn van de hand van Jos Bielen, Jan Christiaens, Joris Geldhof, Samuel Goyvaerts, Karel D’Huys, Joris Polfliet, Philippe Robert, Pieter Stevens, Ignace Thevelein, Dieter Van Belle en Stijn Van den Bossche.

Elke cahier in de reeks wordt gepubliceerd na peer review door leden van de stuurgroep van het Academisch Centrum voor Praktische Theologie van de KU Leuven.

Auteur(s): Christiaens, Jan, Van Belle, Dieter
Uitgever: Halewijn
Reeks: Cahiers voor praktische Theologie
Uitvoering: paperback , 180 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 978-90-8528-521-2
Artikelcode: 699

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen