Vaticanum II: geschiedenis of inspiratie? - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Vaticanum II: geschiedenis of inspiratie?

Uitverkocht

Nooit in de geschiedenis waren zoveel bisschoppen in een zo grote internationale en continentale verscheidenheid in concilie bijeen geweest als tijdens het tweede Vaticaans concilie (1962-1965). Alle vaders die deelnamen aan het concilie hebben daar in de praktijk ervaren hoe complex en divers de rooms-katholieke kerk is in haar samenstelling, mogelijkheden én problemen.

Ecclesia semper reformanda. Vaticanum II heeft deze opdracht ernstig genomen. De besluiten van het concilie vormden de basis van een hervormingsproces dat nooit af is, zelfs niet vijftig jaar na de opening van het concilie.

Dit boek blikt terug op de totstandkoming en de betekenis van Vaticanum II, met bijzondere aandacht voor de belangrijkste theologische vernieuwingen van het concilie en voor de manier waarop die nieuwe inzichten in de kerk tot op vandaag actueel blijven.

Met bijdragen van Lieven Boeve & Reimund Bieringer, Peter De Mey & Karim Schelkens, Johan De Tavernier & Axel Liégeois, Mathijs Lamberigts & Joris Geldhof, Ward De Pril & Andrew Meszaros en Samuel Goyvaerts & Hans Debel.

Auteur(s): Kenis, Leo, Lamberigts, Mathijs
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: 164 pagina's , 14,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-90-8528-262-4 
Artikelcode: 414

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen