Onuitsprekelijk paradijs. De groene spiritualiteit van Thomas Merton - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Onuitsprekelijk paradijs. De groene spiritualiteit van Thomas Merton

€ 19,95

De Amerikaanse trappistenmonnik Thomas Merton – misschien wel de beroemdste monnik van de twintigste eeuw – was een groot natuurliefhebber. Zijn dagboeken getuigen van zijn intense, spirituele natuurervaring die ten diepste voortkomt uit een mystieke verbondenheid met alle leven, en daarin met de Levensbron. Deze natuurmystiek leidde tot een steeds openlijker kritiek op de exploitatie van de schepping voor menselijk gewin. Zo groeide deze mystiek uit tot ecologische ethiek. In dit boek worden de lyrische natuurbeschrijvingen uit de dagboeken en gedichten van Merton gepresenteerd. Maar ook wordt beschreven hoe hij deze ervaringen verbond met zijn monastieke spiritualiteit en uit welke bronnen hij daarbij putte. Duidelijk wordt dat zijn belevingen en zijn visie nog steeds actueel zijn. Dit boek zal mensen die in de klimaatcrisis van onze tijd zoeken naar authentieke inspiratie veel kunnen bieden. Natuurmystiek en ecologische ethiek gaan bij Thomas Merton hand in hand.

Kick Bras is emeritus predikant van de PKN, voormalig docent spiritualiteit aan de Theologische Universiteit Kampen en als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen. Hij is auteur van meer dan dertig boeken op het gebied van spiritualiteit en mystiek.

Auteur(s): Kick Bras
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 176 pagina's , 21,5 x 13,5 cm
ISBN: 9789089724250
Artikelcode: 862

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen