De woede van een liefdevolle God - John van Taize - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

De woede van een liefdevolle God

Uitverkocht

Het lijkt ondoenbaar om Gods woede, waarop je in de Bijbel geregeld stoot, te rijmen met zijn tedere liefde. Wie de moeilijke passages gewoon achterwege laat, fietst om het probleem heen. Broeder John kiest in dit boek voor een andere weg. Vanuit zijn gedrevenheid voor een gedegen kennis van de Bijbel gaat hij geen moeilijkheid uit de weg. Zijn zoektocht naar de betekenis van Gods woede brengt hem onder andere bij de cultuur van de tijd waarin de Bijbel is ontstaan, maar evengoed bij de diepere psychologische betekenis van woede. Dit boek lezen, is kiezen voor het avontuur je godsbeeld stukje bij beetje te vervolledigen.

Broeder John is lid van de gemeenschap van Taizé sinds 1974. Hij zet zich sterk in om de jonge mensen die Taizé bezoeken te helpen de Bijbel beter te verstaan. Bijbelse thema’s vormen dan ook het favoriete onderwerp in de talrijke boeken die hij schreef.

"De goddelijke woede is het 'nee' van de God van het leven tegen alles wat het leven vernietigt.”

Auteur(s): Br. John van Taizé
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 130 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 9789085285953
Artikelcode: 825

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen