Onder elkaars huid - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Onder elkaars huid
Ecologie van de vriendschap

€ 11,95

Hoe veel of hoe weinig je je vrienden ook ziet, ze leven onder de huid. Vrienden dragen elkaar mee, altijd en overal. In dit essay gaat Jürgen Mettepenningen op zoek naar het wezen van vriendschap: wat is zij, wat houdt ze in, wat vereist zij, wat brengt ze teweeg?

Ook in dit verhaal kan en wil hij niet voorbijgaan aan de kracht die hem in vroegere publicaties dierbaar is geweest: God. "Ik kan als christen de band met God niet denken en beleven zonder de notie van vriendschap. Vandaar dat ik in dit essay ook aan de vriendschap met God een plaats geef.”

Moge dit boek de vriendschap eren: alle mensen die ernaar hunkeren, alle mensen die ze beleven, tevens alle mensen die ontgoocheld zijn geraakt in vrienden, want ook dat behoort tot de realiteit. Laat ons wel wezen: de diepste mate van verlangen, genieten, gemis en ontgoocheling draait steeds rond hetzelfde: mensen waaraan je hart zich hecht.

Jürgen Mettepenningen (°Temse, 1975) is theoloog en is namens kardinaal Jozef De Kesel bisschoppelijk afgevaardigde voor het Nederlandstalig katholiek onderwijs in het aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Auteur(s): Mettepenningen, Jürgen
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Hardcover , 72 pagina's , 18 x 13 cm
ISBN: 978-90-8528-446-8
Artikelcode: 614

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen