Noem mijn naam - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Noem mijn naam
Leven met de dood van een kind

Uitverkocht

Wat zeg je tegen ouders die een kind hebben verloren? En hoe moeten deze ouders zonder hun overleden zoon of dochter verder leven? Deze bundel geeft woorden waar geen woorden zijn en verzamelt vooral persoonlijke verhalen over het verlies van je kind. Die verhalen worden verteld door rouwdeskundigen uit Nederland en Vlaanderen. En bij die verhalen horen poëtische teksten die troost bieden en soms ook weer adem geven aan ouders die niet weten hoe ze verder kunnen.

Voor ouders die hun kind verliezen bestaat er in het Nederlands geen naam zoals voor de weduwe, weduwnaar of wees. Ze zijn ouders zonder naam. En misschien juist daarom benadrukken zij dat de naam van hun overleden kind blijft klinken. Daarom heet dit boek 'Noem mijn naam'. Die naam van het overleden kind moet gehoord blijven worden, zo zeggen de ouders zelf, maar ook de rouwdeskundigen. Want met de naam die klinkt, blijft de dode leven. Dat perspectief mag er ook zijn in dit boek.

Marinus van den Berg en Daan Westerink spreken en schrijven veel over rouw. Zij hebben deze bundel samengesteld omdat ze recht willen doen aan de pijn van ouders die een kind verliezen. Dit boek is een protest tegen de dood en wijst een weg om met die dood te kunnen leven, een weg met nieuw perspectief.

Met verhalen van rouwdeskundigen als Manu Keirse, Johan Maes, Riet Fiddelaers en Leo Fijen en door hen gekozen gedichten.

Auteur(s): van den Berg, Marinus, Westerink, Daan
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: 176 pagina's , 14,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-949-2093-288
Artikelcode: 557

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen