Over vrijheid gesproken - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Over vrijheid gesproken
met de apostel Paulus en de anderen

Uitverkocht

Vrijheid is zonder twijfel één van de gewichtigste levenswaarden, zeker voor de moderne mensen die wij zijn. Onze mooiste dromen zijn gekleurd door verlangens naar vrijheid. Onze klachten verraden heimwee naar verloren of ontbrekende vrijheid. Te vaak vergeten wij daarbij dat ook ons christelijk geloof alles te maken heeft met een oproep tot vrijheid en met een aanbod van een ons geschonken wonderlijke vrijheid.

Bisschop emeritus Paul van den Berghe blikt eerst terug op de visie van de oudtestamentische traditie inzake de vrijheid en haar nawerking in het Nieuwe Testament. Daarna neemt hij enkele niet-paulinische teksten onder de loep. In het corpus van zijn studie schenkt hij ten slotte zijn volle aandacht aan de rijke en omvattende visie van de apostel Paulus op 'de vrijheid van de kinderen Gods'. Het is immers bij de apostel Paulus dat we de over dit onderwerp de meeste en duidelijkste teksten vinden.

Auteur(s): Van den Berghe, Paul
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: 120 pagina's , 14,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-90-8528-388-1
Artikelcode: 532

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen