Montfort en de montfortaanse beweging in België - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Montfort en de montfortaanse beweging in België
1920 - 2020

Uitverkocht

Zowat 100 jaar geleden kreeg de Mariaverering in ons land een belangrijke impuls door de montfortanen. Mede door toedoen van priester Poppe en kardinaal Mercier werd vanuit Leuven een brede werking opgezet van retraites, recollecties, missies en de verspreiding van een volkstijdschrift dat nog altijd bestaat (nu onder de naam Maria, middelares en koningin). In dit boek situeren Leuvense academici deze rijke geschiedenis tegen de achtergrond van Montforts spiritualiteit en Mariadevotie en in de Belgische context. Maar er is niet alleen oog voor wat voorbij is, ook de blijvende actualiteit van de Mariadevotie en de Bijbelse sleutelpassages over Maria komen aan bod. Tot slot spreekt Kardinaal De Kesel zijn verwachtingen uit voor de taak die de montfortanen in de toekomst zullen vervullen.

Werkten mee aan dit boek: Mathijs Lamberigts, Leo Kenis, Wiel Logister, Laura Tack, Nepolean James Raj, Frans Fabry, Jos Van den Bergh, Dries Vanysacker en kardinaal Jozef De Kesel.

Auteur(s): Lamberigts, Mathijs, Kenis, Leo
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 160 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 978-90-8528-590-8
Artikelcode: 789

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen