Maak ze tot kinderen van Uw volk - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Maak ze tot kinderen van Uw volk
Missionaire perspectieven voor de kinderdoop

€ 22,50

Het Liturgisch congres is een tweedaagse vorming voor voorgangers, vrijgestelden en vrijwilligers die pastoraal actief zijn en/of aan vormingswerk doen. Dit initiatief staat open voor allen die hun kennis van en liefde voor de liturgie willen verdiepen.

Het 62ste Liturgisch congres focust op de liturgie en de pastoraal van de kinderdoop. Dit boek bundelt de bijdragen van de verschillende sprekers.

In een eerste stap verkennen de auteurs de rijkdom van de doopliturgie. Wat leert de liturgie ons over de betekenis van dit sacrament, over christelijk geloof en leven?

In een tweede beweging peilen ze de context waarin de kinderdoop vandaag gebeurt. Hoe moeten we de samenhang verstaan tussen doopsel en het geloof van ouders en kinderen? Hoe kunnen geloofsgemeenschappen jonge ouders gastvrij onthalen? Welke nieuwe wegen van doopcatechese en dooppastoraal kunnen voorgangers en doopcatechisten uitproberen? En welke rol kan daarbij de liturgie zelf spelen?

Elke cahier in de reeks wordt gepubliceerd na peer review door leden van de stuurgroep van het Academisch Centrum voor Praktische Theologie van de KU Leuven.

Auteur(s): Van Belle, Dieter, Van den Bossche, Stijn
Uitgever: Halewijn
Reeks: Cahiers voor praktische Theologie
Uitvoering: Paperback , 150 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 978-90-8528-465-9
Artikelcode: 629

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen