Langs het pad van de postulant - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Langs het pad van de postulant
Binnenkijken in de trappistenabdij van Westvleteren

Uitverkocht

De manier waarop we naar iets kijken, bepaalt mee wat we te zien krijgen. In dit boek kiest Wim Vandewiele voor een heel eigen pad om in een trappistenabdij, de Sint-Sixtusabdij te Westvleteren, binnen te kijken. De architectuur is zijn invalsweg. De verschillende plaatsen in het klooster worden één na één verkend. Zo ontdekken we heel wat over zowel de bedoeling van deze manier van leven als over het samenleven zelf. Om op onze wandeling niet te verdwalen, volgen we de weg die iemand die nieuw is in de abdij, een postulant, aflegt. Dat verzekert ons van een onbevangen kijk op deze wel heel eigen manier van leven achter de muren van het slot. Het boek is gebaseerd op antropologisch-sociologisch onderzoek.

Wim Vandewiele is godsdienstsocioloog en sociaal-cultureel antropoloog. Hij is als gastdocent verbonden aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven.

Bekijk hier een introductiefilmpje over het boek.

Auteur(s): Vandewiele, Wim
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: 168 pagina's , 17 x 23,5 cm
ISBN: 978-90-8528-382-9
Artikelcode: 491

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen