Jacques Mourad, een gegijzelde monnik - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Jacques Mourad, een gegijzelde monnik
De vredesstrijd van een gevangene van de jihadisten

€ 26,95

In 2015 werd priester Jacques Mourad van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië door jihadisten ontvoerd. Hij zat vier maanden gevangen, net zoals 125 van zijn parochianen. Abouna Jacques vertelt zijn indrukwekkende verhaal: gruwel, verlatenheid, honger, folteringen, fysiek en meer nog psychisch geweld. Het getuigenis is prangend. Jacques is eerlijk, bekent zijn angsten, zijn innerlijke leegte, maar ook de kracht van het Jezusgebed, de herontdekking van de rozenkrans, langzaam samen gebeden met zijn medegevangene.

Het vroegchristelijke klooster van Mar Elian waarvoor Jacques Mourad verantwoordelijk was, werd zwaar toegetakeld. Zoals een herder zijn kudde niet in de steek laat, is hij begonnen het terug op te bouwen en het leven in Qaryatayn weer mogelijk te maken voor zijn parochianen. Abouna Jacques gelooft rotsvast dat de verrijzenis van Mar Elian en Qaryatayn even diepgaand en krachtig zal zijn als het lijden dat hij en zijn parochianen de afgelopen jaren moesten verduren.

In januari 2023 koos de Syrisch-katholieke Kerk Jacques Mourad als nieuwe aartsbisschop van Homs. De keuze voor deze monnik is een teken van geloof in een gedeelde toekomst voor christenen en moslims in Syrië.

OOK BESCHIKBAAR ALS E-BOOK VOOR € 15,99

Auteur(s): Mourad, Jacques, Guillem, Amaury
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 208 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 9789085287070
Artikelcode: 1001

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen