In navolging van Augustinus - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

In navolging van Augustinus

€ 29,95

Augustijn Martijn Schrama raakte al vroeg geboeid door de kerkvader Augustinus.

Het eerste deel van zijn boek geeft de historische context waarbinnen de oudste generatie augustijnen zich aan het theologiseren zette, met in het bijzonder aandacht voor Bernardus en Abaelardus, Hadewijch en ten slotte Bonaventura.

Het tweede deel introduceert de termen ‘augustinisme’ en ‘Augustijnenschool’ en stelt theologische thema’s voor van belangrijke ordestheologen uit de dertiende en veertiende eeuw. Het derde deel begint met het verhelderen van de context waarbinnen Augustinus zijn gedachten over de oerzonde heeft ontwikkeld. De laatste twee essays gaan over de Augustijnenschool in de zeventiende en achttiende eeuw en haar verdediging van het natuurlijke verlangen van de mens naar God.

Dr. Martijn Schrama o.s.a. is verbonden aan het Augustijns Instituut in Eindhoven. Hij studeerde filosofie en theologie in Eindhoven en Leuven.

Beluister het interview van Joop van der Elst met Martijn Schrama over dit boek.


Auteur(s): Schrama, Martijn
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 320 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 9789085286202
Artikelcode: 852

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen