Ik die verborgen ben - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Ik die verborgen ben
Joodse mystiek en het bijbelboek Esther

€ 25,99

Aan de hand van het bijbelboek Esther neemt Friedrich Weinreb de lezer mee naar de wereld van de joodse mystiek en talmoedische overleveringen. De naam Esther betekent ‘Ik zal mij verbergen’ en geeft aan hoe God aanwezig is in de wereld en een mensenleven. God gaat mee met de mens, maar laat zich niet zien. De mens kan zich verbannen voelen.

Het boek Esther spreekt over God terwijl het over Hem zwijgt. Alles in het verhaal lijkt toeval, maar het is de verborgen God die zijn stempel drukt. Weinreb delft de vele diepere betekenissen in de tekst op en toont de lezer een bemoedigende en hoopgevende boodschap.

Wie inzicht krijgt in Esther, krijgt inzicht in het leven. Bijbelboek Esther wordt jaarlijks gelezen op het Poerimfeest, dit jaar op 7 maart.

Van de joodse mystiekkenner Friedrich Weinreb (1910-1988) verscheen eerder De Bijbel als schepping, zijn klassieker over de Tora (nu 9e druk).

Auteur(s): Weinreb, Friedrich
Uitgever: Skandalon
Reeks: Uitgeverij Skandalon
Uitvoering: Paperback , 274 pagina's
ISBN: 9789493220348
Artikelcode: 8023

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen