Gij zult (niet) oordelen - Jurgen Mettepenningen, Luc Steyaert - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Gij zult (niet) oordelen
Wat doen oordelen met ons? Wat doen wij met oordelen?

€ 19,50

Nog nooit draaide ons leven zo rond oordelen: op het werk, thuis, in de politiek, via websites en alle mogelijke kanalen op onze smartphone… Hoe ons in die oordeelcultuur overeind houden, eraan participeren en tevreden zijn? Jürgen Mettepenningen en Luc Steyaert sloegen de handen in elkaar om te kijken naar een wereld die niet kan draaien zonder oordelen en er tegelijk geen weg mee weet. Ze verbinden oordelen met wie we zijn, maar ook met verantwoordelijkheid, vrijheid en liefde, om uit te komen bij een pleidooi voor bedachtzame mildheid, na het benoemen van het leven zoals het is. Hun essay is doorspekt met tal van voorbeelden uit geschiedenis, lectuur, de actualiteit en het leven van alledag.

Jürgen Mettepenningen is theoloog, bisschoppelijk afgevaardigde Onderwijs in het aartsbisdom Mechelen-Brussel en gastdocent aan de KU Leuven.

Luc Steyaert is jurist, ere-advocaat en gewezen stafhouder aan de balie te Dendermonde. Hij is gespecialiseerd in familierecht en bemiddeling. Hij doceert deontologie binnen de orde van Vlaamse balies.

Auteur(s): Mettepenningen, Jürgen, Steyaert, Luc
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback, flappen voor en achter , 168 pagina's , 21 x 14,5 cm
ISBN: 9789085286103
Artikelcode: 795

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen