Dom - Reginald Moreels - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Dom
Pleidooi tegen onwetendheid

€ 19,95

In dit boek fileert Réginald Moreels een hele rits maatschappelijke thema’s tot op het bot. Mensen laten zich volgens hem veel te gemakkelijk in slaap wiegen door oppervlakkige en naïeve standpunten. Hij toont zich een wereldburger pur sang, die een broertje dood heeft aan elke vorm van nationalisme en populisme. Met zijn grote betrokkenheid op de mens, op de dieren, op rechtvaardigheid en gelijkheid, bezit hij een atypisch profiel: hij denkt diep na over noodzakelijke structurele veranderingen, maar is evenzeer begaan met de concrete mens voor wie hij iets kan doen.

Réginald Moreels is chirurg. Hij was medeoprichter van Artsen Zonder Grenzen in België. Hij zetelde in de senaat en was achtereenvolgens staatssecretaris en minister van Ontwikkelingssamenwerking. Hij is nog altijd actief als oorlogschirurg en opereert nu in Beni. Hij was een graag geziene gast in het VT4-programma Topdokters.

Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar het UNICHIR-project in Beni (Congo), waarvan Réginald Moreels vice-voorzitter is en waarvoor hij zich actief inzet. Doel is de oprichting van een kliniek en opleidingscentrum en een apotheek om zo de vicieuze cirkel van armoede en ziekte te doorbreken.

Auteur(s): Moreels, Reginald
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 162 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 9789085285915
Artikelcode: 793

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen