Duizend-en-één manieren om jood of moslim te zijn - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Duizend-en-één manieren om jood of moslim te zijn
Een dialoog

€ 21,50

Een rabbijn en een islamoloog, een vrouw en een man. Zijn dat te veel verschillen om een vruchtbare dialoog aan te gaan? Verre van. Als erfgenamen van verschillende tradities geloven Delphine Horvilleur en Rachid Benzine niet dat een traditie iets is dat zich in een gesloten koffertje bevindt met de bedoeling het onveranderd te blijven herhalen. De vruchtbaarheid van elke traditie bestaat volgens hen in de kracht zich te vernieuwen. Om dat mogelijk te maken, geloven ze beiden in de vrijheid van onderzoek, ook als het over religieuze woorden gaat. Een vrijheid die de verantwoordelijkheid met zich meebrengt om, ver van elk fundamentalisme , de vragen en meningsverschillen niet uit de weg te gaan. Zij hopen dat hun woorden, die getuigen van vrijheid en broederlijkheid, ook anderen kunnen inspireren tot dialoog.

Delphine Horvilleur is een vrouwelijke rabbijn en is directrice van Tenou’a, een unieke ontmoetingsplaats voor joden in Frankrijk. Islamoloog Rachid Benzine werd geboren in Marokko en groeide op in Parijs. Hij doceert onder meer in Aix-en-Provence, Louvain-la-Neuve en Parijs. Bij Halewijn verscheen van hem in 2017 'De Koran uitgelegd'.

Auteur(s): Benzine, Rachid en Horvilleur, Delphine
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: paperback , 244 pagina's , 14,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-90-8528-494-9
Artikelcode: 646

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen