Paus Franciscus - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Paus Franciscus
Leven en denken van Jorge Bergoglio

Uitverkocht

PAUS FRANCISCUS is hét boek over de persoonlijkheid en de manier van denken van de huidige paus. Het bevat indringende gesprekken met de toenmalige kardinaal van Buenos Aires, die op 13 maart 2013 tot paus werd verkozen.

Jorge Bergoglio, nu Paus Franciscus, vertelt hoe zijn familie in Buenos Aires terechtkwam, waar hij geboren werd en opgroeide. Hij vertelt over zijn priesterroeping, zijn keuze voor de Jezuïetenorde, zijn ervaringen in het onderwijs en het pastoraat en zijn verheffing tot kardinaal door paus Johannes Paulus II. Ook geeft hij zijn visie op actuele maatschappelijke en kerkelijke kwesties. Bergoglio voert een openhartig gesprek met de journalisten en schuwt lastige onderwerpen zoals de misbruikschandalen en de Argentijnse dictatuur niet.

Het boek verscheen in 2010 bij Ediciones B in Argentinië. Het werd uit het Spaans vertaald door theoloog Marc van der Post, al jaren werkzaam als pastoraal werker in een voorstad van Buenos Aires.

Auteur(s): Ambrogetti, Francesca, Rubin, Sergio
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: 216 pagina's , 14 x 21 cm
ISBN: 978 94 9104 277 5
Artikelcode: 423

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen