Parochie van de toekomst - Matthias Sellmann - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Parochie van de toekomst
7 uitdagingen

€ 15,95

Ongetwijfeld zijn de institutionele christelijke kerken vandaag in de Europese samenleving veel van hun invloed en status kwijtgeraakt.

De Duitse pastoraaltheoloog Matthias Sellmann onderzoekt de sporen en tekenen van deze verandering en schetst van daaruit de contouren van een lokale kerkgemeenschap die klaar is voor de toekomst. Hoe zo’n parochie met een duurzame toekomst er kan uitzien, beschrijft hij vanuit een dubbel perspectief: enerzijds vanuit een empirisch oogpunt, op basis van de concrete pastorale toekomstplannen van een aantal lokale kerkgemeenschappen, en anderzijds vanuit het standpunt van de hermeneutiek. Vaticanum II heeft immers bepaald dat de theologische vraag naar de ‘levensvatbaarheid van de kerk en haar toekomstbestendigheid’ niet mag voorbijgaan aan wat de moderne samenleving voor de toekomst nodig heeft.

Sellmann presenteert zeven ontwerpmodules voor een duurzame of toekomstbestendige parochie. Of deze modules al dan niet in de praktijk kunnen gebracht worden, zal vooral afhangen van het feit of de kerken in staat zijn om te gaan met de seculariteit van de samenleving waarin ze zich bevinden.

Auteur(s): Sellmann, Matthias
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 70 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 9789085286066
Artikelcode: 837

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen