Leven met God - Piet Raes - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Leven met God
Madeleine Delbrêl wijst de weg

€ 19,95

Madeleine Delbrêl (1904-1964) was een grote spirituele gids. Piet Raes is aangestoken door hetzelfde vuur dat haar bezielde. Zij schreef in 1938: ‘Onze missie is niet voor Christus werken maar Christus laten geboren worden in een geseculariseerde wereld’. De auteur treedt in haar voetspoor. Hij biedt ons niet alleen teksten van Madeleine, maar brengt ook zijn eigen geloofsbeleving onder woorden.

We maken kennis met Debrêl in een korte biografie en krijgen basisthema’s uit haar evangelische spiritualiteit aangereikt. Op het einde van het boek ontmoeten we Alcide, een alterego van Madeleine. Deze jonge monnik leert doorheen het samenleven in het klooster wat het betekent christen te zijn. Een uitnodiging tot groei waarin we met zijn allen mogen delen.

Piet Raes is filosoof van opleiding en momenteel bisschoppelijk gedelegeerde van het bisdom Brugge bevoegd voor vorming en catechese.

“Mijn God, als U overal bent, waarom ben ik dan zo vaak elders?” Alcide

Auteur(s): Raes, Piet
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 120 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 9789085285717
Artikelcode: 777

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen