In wind en vuur. Alle liederen. Deel 1 - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

In wind en vuur. Deel 1 Alle liederen

€ 85,00

Dit deel 1 bevat alle liederen van Barnard, zonder de twee delen met toelichtingen.

Willem Barnard (1920-2010), ook bekend als Guillaume van der Graft, is de belangrijkste kerklieddichter van de twintigste eeuw. In het Nederlands taalgebied is hij volop te vinden in protestantse en katholieke liedbundels. Voor Barnard vormden poëzie, liturgie en theologie een eenheid: in zijn liederen komt alles samen. Dat zorgt voor hymnische theologie van het hoogste poëtische niveau.

Het driedelige In wind en vuur brengt de schat van 350 liederen voor het eerst samen en licht de liederen uitgebreid toe.

Band I bundelt alle liederen. De liedteksten zijn voorzien van een melodie en soms ook van alternatieve melodieën. De bundel volgt de zondagen van het liturgisch jaar en heeft daarnaast categorieën als ordinarium en getijden.

De banden II en III van In wind en vuur bieden per lied een heldere toelichting op de poëtische, bijbelse, liturgische en muzikale aspecten. Een keur aan dichters, exegeten, liturgen en hymnologen werkte hieraan mee. De toelichtende delen maken In wind en vuur tot een even praktisch als inzichtgevend naslagwerk over het liedoeuvre van Willem Barnard.

In wind en vuur maakt Barnards liederen toegankelijk voor zingen, bidden of mediteren. Om, zoals Barnard het zelf zei, geloof diep te inhaleren, liefst over de longen.

De uitgave staat onder redactie van Gerda van de Haar en Klaas Touwen, i.s.m. Pieter Endedijk, Eward Postma, Henk Schoon en Jasper Witteveen. Met medewerking van dichters, hymnologen en theologen.

Auteur(s): Barnard, Willem
Uitgever: Skandalon
Uitvoering: Gebonden met leeslint , 750 pagina's
ISBN: 9789493220041
Artikelcode: 8087

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen