In de leer bij de monnik - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

In de leer bij de monnik
Monastieke accenten in het dagelijks leven

€ 25,50

De monastieke wijsheid blijkt niet alleen talloze eeuwen te hebben overleefd, maar ook te midden van een geseculariseerde wereld uitermate waardevol te zijn. Dit boek toetst onze manier van leven aan die wijsheid. Door concrete situaties te spiegelen aan de wijze waarop monniken leven, leren we het monastieke leven op een andere manier kennen. Telkens weer zoekt de monnik naar een goed evenwicht en de juiste afstand ten opzichte van wat er gebeurt. Deze zoektocht naar de binnenkant van de werkelijkheid biedt een ideaal tegengewicht tegen de snelheid, het lawaai en de prestatiedrang die onze cultuur kenmerken.

Erik Galle is priester-psychotherapeut en auteur van verschillende boeken over geestelijke groei en levensgeluk. Uit dit boek blijkt zijn vertrouwdheid met zowel het monastieke leven als de innerlijke weg die mensen kunnen afleggen om zelf vrijer te worden.

www.erikgalle.be

Auteur(s): Galle, Erik
Uitgever: Halewijn, Adveniat
Uitvoering: hardcover , 128 pagina's , 14,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-90-8528-483-3
Artikelcode: 635

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen