Een menselijke god - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Een menselijke God

€ 24,95

Leesfragment

Op een krachtige manier, vol vuur, geeft Robert Cheaib een inkijk in zijn verrassende ideeën over God en mens. Hij neemt het mysterie van God ernstig, maar stelt tegelijk vast hoe moeilijk wij het hebben met een menselijke God. Hij is ervan overtuigd dat als wij God bedacht hadden, we Hem nooit in zo’n benarde positie zouden hebben gebracht. Wij zouden Hem nooit zo menselijk hebben gemaakt.

Theologische inzichten monden bij Robert Cheaib uit in een spiritualiteit die erop uit is om de persoonlijke band met God aan te halen. Talloze elementen uit de traditie weet de auteur op een nieuwe manier aan te brengen. Hij brengt een mooie kruiding aan bij wat we al dachten te kennen.

Robert Cheaib is doctor in de fundamentele theologie en sinds september 2020 hoogleraar aan de Katholieke Universiteit van Lyon. Hij is ook lid van het Vaticaanse dicasterie voor Leken, Gezin en Leven.

Bekijk de boekbespreking door Erik Galle

Auteur(s): Cheaib, Robert
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 144 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 9789085286578
Artikelcode: 885

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen