De profeten - gebonden met leeslint - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

De profeten - gebonden met leeslint

Uitverkocht

The Prophets van Abraham Heschel werd bij verschijning in 1962 meteen herkend als een meesterwerk, een boek vol Bijbelse geleerdheid. Het is een briljant onderzoek naar de oudtestamentische profeet als uniek mens, en in die gedaante als boodschapper van God. Het boek toont de hartstochtelijke betrokkenheid van de Eeuwige bij de geschiedenis van de mensheid. De profeten kijken naar de samenleving vanuit de optiek van God, die schreeuwt over onrecht en ijvert voor gerechtigheid. Dit door velen gewaardeerde boek biedt lezers van het Oude Testament – joden, christenen en anderen die geïnteresseerd zijn in het Bijbelse denken – de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de betekenis van religie en de diepste vragen van de mens.

Deze uitgave kwam tot stand op verzoek van rabbijn prof. Yehuda Aschkenasy (1924-2011) en in samenwerking met de stichting ‘De profeten NU’.

Auteur(s): Abraham Joshua Heschel
Uitgever: Skandalon
Reeks: De profeten
Uitvoering: gebonden met stofomslag en leeslint , 706 pagina's
ISBN: 9789490708740
Artikelcode: 8009

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen