Out of the blue - Samuel Goyvaerts, Gerard Rouwhorst - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Out of the blue
Geest en liturgie

€ 19,95

Mede dankzij contacten met de oosterse kerken, lijkt er de laatste jaren in veel westerse kerken een groeiende aandacht te zijn voor de Heilige Geest in de liturgie. Maar is er werkelijk meer ruimte gekomen voor de werkzaamheid van de Geest die zich op verrassende wijze kan manifesteren, soms out of the blue? Verstaan wij de klassieke ‘epiclese’ (het gebed om de Geest) nog of zijn deze oude gebeden verstard? Kan de aandacht voor de Heilige Geest ook op andere manieren tot uiting komen? Wordt de werkzaamheid van de Geest zichtbaar en is die te beleven in de vormgeving van de eredienst?

Theologen uit Vlaanderen en Nederland en afkomstig uit verschillende kerkelijke tradities hebben zich laten inspireren om met deze en andere vragen aan de slag te gaan.

Elke cahier in de reeks wordt gepubliceerd na peer review door leden van de stuurgroep van het Academisch Centrum voor Praktische Theologie van de KU Leuven.


Dit boek wordt voorgesteld tijdens het online webinar Veni Sancte Spiritus op 27 april.

Auteur(s): Goyvaerts, Samuel, Rouwhorst, Gerard
Uitgever: Halewijn
Reeks: Cahiers voor praktische Theologie
Uitvoering: Paperback , 200 pagina's , 24,5 x 13,5 cm
ISBN: 9789085285878
Artikelcode: 791

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen