De eik op de heuvel - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

De eik op de heuvel
over het bedevaartsoord Scherpenheuvel

€ 18,00

Op de plaats waar nu de basiliek van Scherpenheuvel staat, stond ooit een boom. Dit is het verhaal van die boom, door de boom zelf verteld. Een verhaal voor jong en oud, om voor te lezen of zelf te lezen, om over na te denken en over na te praten. Een verhaal over eeuwen.

Boven op de heuvel stond een eik.
Hij stond er helemaal alleen.
Soms kwamen mensen in zijn schaduw rusten.
Soms dansten kinderen om hem heen.
Op een dag sloeg iemand een spijker in zijn stam.
Dat veranderde alles...

Tekst: Sylvia Vanden Heede, bekend van onder meer de reeks ‘Vos en haas’ is een succesvol kinderauteur. Vele van haar boeken werden al bekroond. Dit boek schreef ze voor kinderen vanaf acht jaar en voor al wie (veel) ouder is en ook graag op een speelse manier iets wil bij leren over het bedevaartsoord Scherpenheuvel.

Illustraties: Joris Snaet is doctor in de kunstwetenschappen, bouwhistoricus voor de Technische Diensten van de KU Leuven, cartoonist en illustrator. Recentelijk voltooide hij in samenwerking met zijn vrouw Valerie Herremans in opdracht van Steenmeijer architecten een bouwhistorische studie over het bedevaartsoord van Scherpenheuvel.

Auteur(s): Vanden Heede, Sylvia, Snaet, Joris
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback met flappen , 24 pagina's , 30 x 21 cm
ISBN: 9789085286936
Artikelcode: 953

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen