Bijbel van Jezus - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Bijbel van Jezus

€ 9,50

De gangbare Bijbel in de tijd van Jezus was de Griekstalige Septuaginta. Dat is een Joodse vertaling van de Hebreeuwse Bijbel uit de eeuwen voor Christus, voor gebruik in de synagogen buiten het Heilige Land en later ook daarbinnen. Hij werd genoemd naar de zeventig vertalers (Septuaginta = zeventig). De Septuaginta werd zo het 'taalbed' van de Vroege Kerk en het Nieuwe Testament. De apostelen en misschien ook Jezus waren vertrouwd met deze Septuagintavertaling; dat blijkt uit de citaten en verteltrant in het Nieuwe Testament.

De Hebreeuwse teksten die de basis vormden voor de Septuaginta zijn verloren gegaan. Hedendaagse vertalingen van de Hebreeuwse Bijbel maken gebruik van de veel jongere ‘Masoretische’ teksten uit de tiende eeuw na Christus. Er zijn duizenden verschillen tussen de oudere Griekse Septuaginta en de Masoretische teksten,- sommige belangrijk, andere onbeduidend.

Auteur(s): Pieter Oussoren
Uitgever: Skandalon
Uitvoering: 93 pagina's
ISBN: 9789492183491
Artikelcode: 8004

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen