De Mechelse gesprekken - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

De Mechelse gesprekken
Het begin van de anglicaans-katholieke dialoog

€ 16,95

Op initiatief van de Malines Conversations Group schreef Rowan Williams, de voormalige aartsbisschop van Canterbury en een wereldberoemd theoloog, dit opmerkelijke boekje over ‘De Mechelse Gesprekken’.

‘Deze gesprekken vertegenwoordigen een unieke gebeurtenis in de twintigste-eeuwse kerkgeschiedenis. Enkele vooraanstaande anglicaanse en katholieke geleerden traden in de jaren 1920, met medeweten van de kerkelijke overheden, met elkaar in gesprek, en dat in een klimaat waarin dat allerminst vanzelfsprekend was... De contouren van de Mechelse Gesprekken worden door Rowan Williams heel kundig geschetst. Hij staat stil bij de kerkelijke context van toen, bij het intellectuele profiel van de verschillende deelnemers, bij de thema’s waarover gesproken werd en bij de betekenis van de Gesprekken voor vandaag. We zijn hem bijzonder dankbaar voor deze krachttoer. Want het is niet eenvoudig om de historische en theologische complexiteit van toen voor ons vandaag helder uit de doeken te doen’, aldus kardinaal Jozef De Kesel in zijn voorwoord.

Auteur(s): Rowan Williams
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 96 pagina's , 23,5 x 14,5 cm
ISBN: 9789085286172
Artikelcode: 840

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen