Herbekijk het gesprek met Piet Raes over zijn boek 'Leven met God' - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Nieuws

vrijdag, 21 mei 2021

Herbekijk het gesprek met Piet Raes over zijn boek 'Leven met God'

Op donderdag 3 juni om 19 uur praatte Hugo Vanheeswijck met auteur Piet Raes over diens pas verschenen boek 'Leven met God. Madeleine Delbrêl wijst de weg'.

Madeleine Delbrêl (1904-1964) was een grote spirituele gids. Piet Raes, filosoof en bisschoppelijk gedelegeerde van het bisdom Brugge voor vorming en catechese, is aangestoken door hetzelfde vuur dat haar bezielde. Zij schreef in 1938: ‘Onze missie is niet voor Christus werken, maar Christus laten geboren worden in een geseculariseerde wereld’. De auteur treedt in haar voetspoor. In zijn boek stelt hij Madeleine Delbrêl aan ons voor in een korte biografie en via haar teksten. Hij brengt ook zijn eigen geloofsbeleving onder woorden.

Op het einde van het boek maken we kennis met Alcide, een alterego van Madeleine. Deze jonge monnik leert doorheen het samenleven in het klooster wat het betekent christen te zijn. Hij vat zijn wijze lessen samen in korte, krachtige uitspraken en neemt daarbij geen blad voor de mond.

Het interview met Piet Raes kan je hier herbekijken.

Deel dit bericht

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen uw vrienden de link te zien, al dan niet voorzien van commentaar. U kan de link naar deze pagina ook mailen middels het enveloppe-icoontje.Over delen