Op de laatste rij - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Op de laatste rij
De Kerk, de vrouwen, de synode

€ 18,95

Een van de vrouwen die de bisschoppensynode over het gezin in oktober 2015 mochten bijwonen, was Lucetta Scaraffia. Letterlijk vanaf de laatste rij van de grote aula kon zij discussiepunten en problemen onder de aandacht brengen.

Alleen vrouwen kunnen volgens haar de verstarde kerkelijke structuren weer een kloppend hart schenken. ‘Zonder hen,’ schrijft Scaraffia, ‘heeft de Kerk geen toekomst, want het zijn de vrouwen die haar op de been houden. En,’ voegt ze eraan toe, ‘die zijn niet langer bereid te dienen zonder dat er naar hen geluisterd wordt’.

Lucetta Scaraffia (°Turijn, 1948) is geschiedkundige en journaliste. Ze doceert hedendaagse geschiedenis en is redactrice van de krant ‘Il Messagero’ en van ‘L‘Osservatore Romano’, de spreekbuis van het Vaticaan. Zelf richtte ze in mei 2012 het bijhorende maandblad ‘Donne chiesa mondo’ op, een bijlage voor de vrouw.

Interview met de auteur over dit boek op nieuwheilig.nu

Auteur(s): Scaraffia, Lucetta
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: Paperback , 120 pagina's , 20 x 13,5 cm
ISBN: 978-90-8528-438-3
Artikelcode: 589

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen