Ontwaken en zien - Halewijn Uitgeverij
DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE

Ontwaken en zien
De ervaring van het geloof

Uitverkocht

Laurence Freeman is een Engelse benedictijnermonnik. Hij staat aan het hoofd van The World Community for Christian Meditation, een beweging die in meer dan honderd landen actief is.

Met dit boek maakt de auteur duidelijk dat een contemplatief leven binnen ieders bereik ligt. Contemplatie groeit vanuit een basiservaring, met name de ervaring van een levend geloof. Het is een ervaring die ons niet afsluit van het leven, maar juist opent voor al wat het leven aan rijkdom biedt. Willen we ten diepste mens worden, dan moeten we die geloofservaring verder ontwikkelen. Contemplatief leven is zeker niet het monopolie van de kloosterling, want ook in de drukte van het gewone leven kun je het stil maken in jezelf om te mediteren.

Freeman raakt het hart en de geest van mensen die zich bezighouden met opvoeding, bedrijfsleven en financiën, geestelijke gezondheid, ecologie, interreligieuze dialoog, samenwerken en burgerzin. Zijn boek is een krachtig tegengif voor de idee dat je God kunt bereiken door sneller te leven. Wij hebben de kracht in ons om te overleven, te vernieuwen en onszelf spiritueel te ontwikkelen. Dat is een uitdaging en we hebben er een flinke dosis discipline voor nodig, maar het resultaat zal ons leven transformeren. Dit boek heeft iets therapeutisch en vormends. Het opent je ogen.

Auteur(s): Freeman, Laurence
Uitgever: Halewijn
Uitvoering: 148 pagina's , 14,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-90-8528-261-7 
Artikelcode: 408

Deel dit artikel

Als u één van deze iconen aanklikt krijgen je vrienden de link te zien al dan niet voorzien van uw commentaar. U kan de link naar deze pagina ook doormailen middels het e‐mail‐icoontje.Over delen